Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

jueves, 13 de febrero de 2014

La força de la motivació


Moltes vegades les persones ens movem per motivació i els nens encara d'una manera molt més exagerada del que ens pensem. Amb aquest terme és el que normalment treballem els psicòlegs per intentar canviar la conducta de nens sovint diagnosticats de TDAH.
Una manera de motivar és a través del reforç positiu, premi que incrementa la probabilitat que la conducta es repeteixi, aquest premi no pot ser qualsevol ha de ser un premi que agradi tant al nen que fagi que sigui capaç d'autocontrola's per tal d'obtenir-lo. Per exemple un nen de 8 anys que per si sol no és capaç d'estar més de 2 minuts assegut a una cadira si no està fent una activitat que li agrada i que ademés té la compulsió de retallar tot alló que li ve de gust, el seu reforç positiu podria ser que cada cop que acabi una feina en concret, com podria ser un exercici de matemàtiques, se li deixés retallar un dibuix que li agradés. Aquest premi s'ha d'acordar abans de començar l'exercici per tal de que el nen es motivi, així aconseguirem que faci allò que sempre li ha costat fer.
Amb els nens amb problemes d'impulsivitat i de falta de concentració en les reeducacions quan s'escau treballem d'aquesta manera.
De totes maneres la motivació pot servir per moltes altres coses en els nens, com per exemple motiva'ls en l'estudi perquè arribin allà on volen arribar i sovint no ho saben i per això no es motiven a l'escola i acaben fracasan. Aquest és un dels altres aspectes que es treballen en les reeducacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario