Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

domingo, 9 de diciembre de 2012

Dedicar un temps per tu


En la societat actual les persones vivim molt atrafegades. Es tenen moltes coses al cap. Feina, estudis, família i responsabilitats de tota mena. Molt sovint passen les hores i els dies sense adonar-se de la importància de tenir uns moments per nosaltres. Per gaudir d’espais de llibertat individual. Temps per reflexionar, per prendre consciencia dels nostres actes, per  analitzar els pensaments, per donar-nos compte de com ens comportem i si s’escau de com podem millorar. Prendre consciència significa observar i valorar els propis pensaments.

Les persones som sers sociables i necessitem del contacte entre uns i altres. També és saber compaginar aquests moments de reflexió amb altres per a fer activitats individuals que ens donin satisfacció, serenor o motivacions. Com llegir, mirar una pel·lícula, passejar, un bany, córrer,  escriure o escoltar música. Poder allunyar-se uns moments de la pressió de l’entorn i ser un mateix. Simples activitats que puguem fer amb facilitat i sovint des de casa o prop de casa. Un sociòleg americà deia que l’únic espai d’intimitat d’una dona americana és el quarto de bany, perquè és l’únic espai on es pot tancar i estar sola, lluny de les interferències de tota mena que fan els altres membres de l’entorn. Però potser ací també trobaríem persones que es troben en la mateixa situació.

I quan ens sentim com som podem projectar-nos plenament als altres. Sentir-se bé amb un mateix obre la porta a donar-se als altres. I és en aquesta comunió amb l’entorn on es troba la felicitat. És quan desprenem l’alegria que contagia tot el que ens envolta i alhora ens garanteix la independència de continuar sent un referent de diversitat. I així ens agradem a nosaltres mateixos i molt probablement als altres.  

Pilar Prat Jorba

No hay comentarios:

Publicar un comentario