Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

miércoles, 19 de diciembre de 2012

Com controlar la desesperança





El fet de que a un el facin fora d'una feina  pot provocar certs sentiments de tristesa, desesperança, inutilitat, i fins i tot sentiment d'inferioritat vers als altres. Aquest conjunt de sentiments, segons la teoria de Ellis (1977), porten a crear pensaments irracionals automàtics  els quals moltes vegades són els que acaben portant a una possible depressió. Aquests pensaments tenen unes característiques concretes que són:

-          Tenen un estil telegràfic
-          Casi sempre es creuen, no importa l’irracional que siguin
-          Es viuen com espontanis
-          Sovint s’expressen en termes de “haurien de...., hauria...
-          Tendeixen a dramatitzar les coses o exagerar les coses.
-          Són apresos
-          Són difícils de controlar.


Un exemple d'aquest tipus de pensament: un home que  troba una feina i entra en una fàbrica a treballar, l’home en si s’esforça al màxim, tot i així no supera el període de prova i l’empresa decideix no quedar-se amb ell. La persona, després pot arribar a tenir sentiments de desesperança,  d'inferioritat etc. Un dels seus pensament irracionals podria ser “no serveixo per res” “ara ja no trobaré feina”.
El què hem d'intentar fer, i el que fa un psicòleg a teràpia és;  intentar trobar, juntament amb el pacient, pensaments alternatius. Per exemple per contrarestar el pensament de no serveixo per a res podria pensar; "no és veritat hi ha moltes coses que faig al dia a dia que si que les faig bé". Per contrarestar l’altre tipus de pensament que hem posat a l’exemple de; "ara ja mai trobaré feina", podríem dir, no hi ha ningú que t’asseguri que mai més trobaràs feina.
Aquest conjunt de pensaments  automàtics no són favorables per tirar endavant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario