Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

jueves, 13 de diciembre de 2012

Preocupar-se


PREOCUPAR-SE

La paraula preocupar-se la utilitzem força sovint.  Té diversos significats, sentir-se intranquil, inquiet o simplement denota interessar-se o prestar atenció especial per quelcom.  Preocupar-se és el procediment que fem abans d’ocupar-nos amb la tasca. És bo que abans d’actuar reflexionem sobre el què hem de fer però sovint donar masses voltes en la part del “pre” resulta paralitzant o ens porta a fer accions sense sentit. Paul Watzlawick, un constructivista radical, va escriure “L’art  d’amargar-se la vida” i explica la famosa història del martell.
“Un home vol penjar un quadre. El clau ja el té, però li falta un martell. El veí en té un. Així doncs, el nostre home decideix demanar al veí que li deixi el martell. Però de cop té un dubte: Què? I si no me’l vol deixar? Ara que hi penso, ahir em va saludar una mica distret. Potser tenia pressa. Però potser la pressa no és més que una excusa, i en realitat té alguna cosa en contra meva. Què pot ser? Jo no li he fet res; alguna cosa se li haurà ficat al cap. Si algú em demanés que li deixés una eina jo li deixaria de seguida. Perquè no ho fa ell també? Com pot algú negar-se a fer un favor tan senzill a un altre? Gent com aquesta t’amarguen la vida. I després encara s’imaginarà que depenc d’ell. Només per què té un martell. Això ja és massa. Així que el nostre home surt precipitadament cap casa del veí, toca el timbre, s’obre la porta i, abans que el veí tingui temps de dir “bon dia”, el nostre home crida furiosament: ja es pot quedar amb el seu martell, imbècil!”
S’han d’evitar doncs els cabdells que ens mortifiquen i en lloc de PREocupar-nos ens podem dedicar a ocupar-nos de solucionar allò que realment s’ho val. I com diuen en castellà: “no ponerse el parche antes que salga el grano”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario