Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.comEntrades populars

lunes, 16 de enero de 2017

Sentiment de por a l'abandonament

El sentiment d'abandonament és un sentiment que moltes vegades és inconscient i pot tenir moltes conseqüències, des d'una depressió, una melancolia, fins a una ansietat patològica, passant per un sentiment de buit.
La causa d'aquest sentiment poden ser múltiples i sempre hem de tenir clar que és conseqüència de la percepció que cada persona ha pogut tenir i no té per què ser la realitat, ja que la realitat la construeix cada individu. Una de les causes és la sensació que de petits no ens han donat suficientment amor, sí que sentim que ens hi han cuidat, ens han alimentat, vestit, ens han cobert les necessitats bàsiques, però es pot sentir que no ens han donat afecte, o que ens l'han donat com a moneda de canvi, és a dir si no fas el que et diem no t'estimarem.
Altra gent també s'ha pogut sentir abandonada, realment perquè ho ha estat, com a conseqüència de la mort d'algú important, o perquè s'ha sentit que en èpoques molt importants de la vida ha estat lluny dels qui estimava.
Tots aquests motius i més, són els que poden produir alguns tipus de malestar psicològic que poden tenir com a conseqüència conductes que el que intenten és evitar la repetició d'aquest patiment però en realitat produeixen més crisis que l'enfrontament real de les pors.
Per exemple la persona que té por a fer les coses malament podria ser conseqüència que pensa que si ho fa malament, no l'estimaran, llavors intenta fer les coses el màxim de perfecte possible, fins i tot pot arribar a tornar-se obsessiu i molt meticulós a l'hora de fer quelcom, una altra persona pel mateix fet, pot evitar de fer les coses a diferència de l'obsessiu, però tant el perfeccionament com l'intent d'evitar de fer coses poden tenir com a causa d'aquestes actuacions l'ansietat produïda per la por.
El mateix sentiment en altres persones pot afectar en anul·lar-se la seva pròpia opinió i tractar als altres al màxim de bé possible, aquest fet pot portar a acumular un gran malestar interior, i fins i tot una acumulació de ràbia, però per por a fer mal als altres com a conseqüència de la ràbia que pot sentir, pot acabar per fer-se mal a ell mateix o tenir una melancolia molt profunda, ja que el mateix que la persona fa és el que no permet que els altres l'ajudin i és ell el que sempre ajuda fet que pot provocar depressions.
En la teràpia el tractament consisteix primer a ajudar a adonar-se al pacient que fa aquestes conductes i en quins moments, també treballar quina és l'emoció que s'està evitant, en aquest cas seria la por a l'abandonament, al mateix temps analitzar quines altres emocions li provoquen aquest continu d'evitar i a la vegada veure quin és el record, conscient o inconscient, que li provoca aquest malestar.
En el fons el tractament ha de servir per fer un canvi d'estil de vida. I que l'amor li vingui d'ell mateix i no de l'exterior, ja que moltes vegades és el que les persones busquem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario