Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.comEntrades populars

miércoles, 7 de noviembre de 2018

s'ha d'escoltar


Resultado de imagen de escucharEstem acostumats a criminalitzar molt a les persones amb addiccions, però no estem acostumats a escoltar la gent que és addicte. Nés addicte aquell qui vol sinó aquell qui pot.
Però de què depèn que una droga es criminalitzi o no, ? Doncs depèn de com estigui acceptada a una societat. Hi ha més gent que és addicte del que ens pensem. Per exemple hi ha molta gent que és addicte a la masturbació però com és una cosa molt normalitzada ningú diria que masturbar-se si un ho fa dos o tres cops a la setmana és un problema, però una de les preguntes que ens hem de fer a l'hora de saber si una persona és addicta o no és si aquest ha fet l'intent de no fer qualsevol acció i l'ha pogut evitar o no.
El problema és que moltes vegades aquest tipus d'individus no saben quin problema tenen perquè s'han protegit abans d'arribar a tindre el patiment per tant venen a consulta perquè els han "pillat" o perquè els hi han dit que tenen un problema, però no és el més comú que la persona que consumeix vingui a teràpia per tal de deixar el consum, normalment quan venen pel seu propi peu és perquè tenen altres dolors, que segurament tindran a veure amb la causa del consum o de la conducta addictiva.
Moltes vegades darrere d'una conducta addictiva hi ha una por de no poder aconseguir a ser el que a un li agradaria ser, o que té moltes dificultats per poder aconseguir-ho. En definitiva el que es pretén en la teràpia és que el pacient pugui arribar a obtenir els seus propis recursos per tal de ser el més autònom possible i augmentar la seva seguretat.

Eduard Darbra
Psicòleg i psicoterapeuta

No hay comentarios:

Publicar un comentario