Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

jueves, 23 de octubre de 2014

Els bons hàbits


La salut és un bé fràgil. Ens adonem de la seva importància quan ja es té. Per això s’han de cuidar els elements que ajuden a conservar-la. Saber crear hàbits positius. Com una dieta equilibrada. I deixar que el cos es recuperi, dormint les hores que calguin (normalment 7 o 8). Perquè el cos necessita energia. Les vibracions que generen les sensacions. El combustible que ens motiva a fer les coses amb la tranquil·litat i la seguretat de que es fa amb harmonia envers el que ens envolta.

I quan no és així pot aparèixer l’ansietat que obre la porta la depressió. I un dels primers símptomes el notem en el son. Quan durant varis dies hi ha dificultats per dormir, sabem que hi ha ansietat. Igual que quan ens despertem abans de que soni el despertador. I de fer-se permanent, s’augmenten  els riscos de que es presentin episodis depressius.

Un altre senyal el dóna la forma com es menja. Quan es modifiquen les percepcions habituals envers la gana. Si  disminueix o augmenta. L’apatia davant d’un plat  o no poder-se estar de menjar compulsivament, picant constantment qualsevol aliment que es posi a l’abast. Augmentar o perdre pes de forma sobtada, s’associa normalment a la depressió i l’ansietat. Són indicis de que tenim algun problema a resoldre. I en la fase inicial la solució és simple, mentre que si es desfermen requereixen molt esforç i sovint precisen ajuts professionals.

A vegades subestimem la força de les rutines. Els bons hàbits. Les obligacions que ens podem autoimposar. Com acostumar-se a menjar poc a poc, sabent valorar el que hi ha al plat. És una manera simple de cuidar-se, saber assaborir i destriar els aromes i gustos. Com ho és també fer el “ritual” d’anar a dormir: Posar-se el pijama, beure alguna cosa calenta, rentar-se les dents... preparant així la ment per descansar. Accions simples per aconseguir l’equilibri.



No hay comentarios:

Publicar un comentario