Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

jueves, 16 de octubre de 2014

La Paciència





La paraula paciència té arrels llatines. És una actitud. Sovint una resistència al sofriment, encara que vegades comporta també patir. Però també és una virtut per entomar infortunis i incomprensions. I es manifesta com una capacitat mental que permet ajornar i controlar els nostres impulsos i a saber aguantar malgrat les dificultats. Diuen que si tens paciència podràs aconseguir tot allò que et proposes a la vida.

Per això saber aguantar ens fa més forts i madurs. No és un patiment inútil. La voluntat i la perseverança són actituds molt properes. Com també amb la resignació i saber conformar-se amb el que ens arriba. Però la paciència és una forma intel·ligent de comportar-se. No és claudicació o desfeta. És espera. Calma. Fins trobar el moment adequat per actuar.

Hi ha moments en que psicològicament estem més tranquils i ens costa menys tenir paciència. Però n'hi ha d'altres en que estem més nerviosos i no tolerem segons quines actuacions. Els diferents esdeveniments de la jornada es gestionen de manera que ens generen ansietat. I això fa que creixi la pressió dins nostre fins que explota de cop de manera incontrolada.  I aleshores fa molt mal. Per això Kant deia que "La paciència és la força del dèbil i la impaciència la debilitat del més fort"

Així la paciència és una força equilibrant que ens permet enfrontar-nos amb calma a tot el que ens arribi. Ens ajuda a superar la frustració i la ira. Evita que malgastem energies i ens manté integrats i serens. Ens obre a l'harmonia i a la serenor. A saber viure amb pau i ens dóna la força per seguir la nostra vida.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario