Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

martes, 7 de octubre de 2014

No obsessionar-se en els errors del passat


Qui no s’ha dit a si mateix si no hagués fet una cosa així, no m’hauria passat això. Els erros del passat han de servir per aprendre’n d’ells. Està bé para i pensar on és on he fallat. Si en un futur em trobo en una situació similar com ho podria fer per sortir-ne ’m millor.
El que no hem de fer és obsessionar-nos en l’error del passat i crear-nos mala sang, perquè d’aquesta manera només aconseguirem tenir dues emocions, ràbia i tristesa, dues de les emocions bàsiques que ens porten cap al camí de l’amargura.
Per tal de preveure aquests pensaments que ens provoquen malestar podem:
- Veure en quins moments del dia tenim els pensaments obsessius sobre l’error
- Apuntar en una llista quins són aquests moments, que estava fent, quina hora era etc.
- Mirar quines són els moments que coincideixen cada dia en què un pensa en l’error.
- Analitzar què és el que et recorda l’error.
- Posar-se un moment del dia per analitzar l’error i mirar com el podem solucionar en el futur per      tal de no repetir-lo.
- Si el pensament passa en el moment que no hem decidit imaginar-se un senyal de trànsit de STOP mentre et fas un copet a la cama per tallar el pensament.
A vegades algun error ens ha pogut portar a tenir una pèrdua, si aquest és el cas, també ens hem de donar temps, ja que és del tot normal que ens passi, perquè tot canvi comporta una adaptació i el procés d’adaptació ha de passar pel record. Això si, mai per l’obsessió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario