Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

lunes, 17 de diciembre de 2012

Escalada i psicologia






L'escalada  és un esport que cada dia el practica més gent, quina podria ser la causa d'aquest augment? Una possibilitat podria ser que és un esport que et fa desconnectar del mon, i la gent cada dia necessita més desconnectar-hi.

Hi ha un tipus de psicologia que es diu Mindfullness ( atenció plena) que consisteix en fer qualsevol activitat al 100% sense centrar-se en res més que no sigui allò que estem fent en aquest moment i la escalada és un activitat que ens obliga a estar pendent al 100%, encara que no vulguem ja que si deixem d'estar concentrats podem caure.
Amb això vull dir que en  l'escalada, un ha de practicar la tècnica del mindfullness. Molta gent quan comença a escalar pensa que no vol caure, es centra en la por, en pensament negatius i aquesta es la manera contraria del pensament de l'escalador.
Quan una persona està escalant només hauria de pensar; "on puc posar la mà per fer el següent pas?, i el peu?"  i si falla i el pas no li surt, no s'ha de centrar en la caiguda, s'ha de centrar en com ho podria fer per millorar, la  pròxima vegada ha d'intentar posar el peu d'una altra manera per veure si li va millor i si és així continuar endavant en la via.

Amb aquests petits consells  i paciència un pot millorar ràpidament en la pràctica d'aquest esport que cada dia té més aficionats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario