Contacte centre

Eduard Darbra

e-mail: eduarddarbramagri@gmail.com

Telfn: 699689665


Pilar Prat

e-mail: pilarpratjorba@gmail.com



Entrades populars

martes, 28 de enero de 2014

Pensar, és bo. Pensar massa, fa patir.

Hi ha persones que tenen tendència a pensar massa, aquest fet pot provocar malestar. Una cosa és estar preocupat per un tema en concret, durant un temps en concret i pensar en com solucionar un problema, i l'altra és pensar en un problema tota l'estona distraient-se  del que està fent en el moment i sense  buscar la solució sinó que un es va repetint per dins, tinc aquest problema, tinc aquest problema. El fet d’anar repetint-se moltes vegades que un te un problema provoca que el grau d'ansietat augmenti i si aquests pensaments no es paren, pot ser que l'ansietat arribi a nivells extrems produint un gran malestar en la persona.

Algunes de les recomanacions per intentar afrontar aquesta problemàtica són les següents.
- primer: intentar descobrir quins són aquests pensaments i escriure'ls en una llista
- segon: enumerar els problemes de més importants a menys.
- tercer: posar-se un horari per pensar en els problemes, per exemple dilluns de 19 - 20h. D'aquesta manera ens reservem un espai concret per pensar, un espai per nosaltres on estiguem tranquils.
- Quart: Hem d'intentar no pensar en el problema durant la resta del dia perquè per molt que i pensem no trobarem la resposta, ja que quan un pensa així normalment no és resolutiu.
- Cinquè: intentar utilitzar tècniques de parada de pensament en el moment que comença a tenir pensaments repetitius.

Algunes tècniques de parada de pensament podrien ser les següents
- Tècnica del STOP que consisteix a dir-se ja sigui interiorment o en veu baixa, just en el moment en què li vinguin els pensaments obsessius.
- centrar-se en la respiració just en el moment que vinguin els pensaments.
- portar una goma al canell i cada cop que tornin les ruminacions estirar una goma per tal que al colpejar-se al canell amb la goma un reaccioni i també pari el pensament.

Amb aquest conjunt de recomanacions podem dir que és el primer pas per començar a baixar els nivells d'ansietat que un pot tenir i augmentar la qualitat de vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario